ABB Türkiye Resmi Partneri
background

Drive Composer İle Backup Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

en8uGW-drivecomposer-backupalma.jpg
Drive Composer İle Backup Alma İşlemi Nasıl Yapılır? 07.03.2023

Drive Composer İle Backup Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda, sizlerden gelen sorulardan biri olan; ‘ABB ACS880 Sürücü - Drive Composer İle Backup Alma İşlemi Nasıl Yapılır?’ sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Ayrıca Drive Composer programı ile alınan backupların sürücüye nasıl geri atıldığı ve parametrelerin nasıl değiştirildiği hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Öncelikle ABB’nin kendi sitesinden ücretsiz bir şekilde drive composer entry programını indirebilirsiniz. Programı indirip kurulumunu tamamladıktan sonra bir adet mini USB kablosuna ihtiyacınız olacaktır. 

Şimdi bu işlemleri birlikte yapmaya başlayalım. 

1. Daha önceden indirilmiş olan Drive Composer Entry programını açıyoruz. Açılması yaklaşık olarak 15-20 saniye sürebilir. 


2. ABB ACS880 serisi sürücü parametrelerini görebiliyoruz. Herhangi bir parametrede değişiklik yapmak istediğiniz zaman içine girip, çift tıklayarak parametrelerde değişiklik yapabilirsiniz. 



Şimdi backup alma işlemini anlatmaya başlayım. 

3. Backup almak için ilk önce Backup/Restore seçeneğini seçiyoruz ve backup’a tıklıyoruz.


4. Sonra bilgisayarımızın hangi kısmında backup dosyasının bulunmasını istiyorsak o alanı seçiyoruz ve backup dosyasının adını giriyoruz daha sonra da kaydet seçeneğine basıyoruz.


5. Böylelikle backup alma işlemi başlamış olacaktır ve biraz bekledikten sonra backup alma işlemi tamamlanacaktır.


6. Aldığımız backup dosyasının da sürücüye geri atarken restore seçeneğini seçerek, aldığımız backup dosyasını seçiyoruz ve böylelikle sürücüye geri atama işlemini başlatmış oluyoruz. Biraz bekledikten sonra geri yükleme işlemimiz de tamamlanacaktır.


ACS880 Sürücülerde drive composer üzerinden backup alma ve geri aktarma işlemini bu şekildedir.

Bu yazımızda Drive Composer Entry programı ile ABB ACS880 Sürücülerde parametrelerin nasıl değiştirildiğini, Backup alma ve geri atama işlemleri ile ilgili detaylı bilgi vermeye çalıştık. 

ABB sürücüler hakkında ayrıntılı bilgi almak için "ABB Sürücü Ürünleri" web adresinden bizleri ziyaret edebilir ya da 444 237 4 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Hemen Teklif Al